Betaalbare & duurzame badkamer

Betaalbare & duurzame badkamer

Een badkamer moet naast een comfortabele ervaring ook steeds vaker een duurzame oplossing zijn. Zo bespaart u op uw rekeningen en draagt u bij aan een beter milieu. Maar waar moet u nu precies op letten om betaalbaar en duurzaam te kunnen badderen?

Duurzame materialen in de badkamer

Hout is hip in de badkamer. En daarnaast ook super duurzaam. Tegenwoordig wordt hout op zo’n manier geïmpregneerd dat het opgewassen is tegen het vocht in uw badkamer. Kies voor steigerhout, dat scheelt namelijk ook nog in de portemonnee. Duurzame houten badkamermeubelen zijn voorzien van het FSC certificaat. Kies niet voor acryl of vinyl, dit zijn aardolieproducten. Deze zijn niet recyclebaar, in tegenstelling tot glas en keramische tegels. Die laatste twee zijn niet alleen duurzamer, maar ook makkelijker te onderhouden.

6 x Besparen in de badkamer

Niet alleen duurzame materialen dragen bij aan een beter milieu. Ook uw handelingen kunnen een steentje bijdragen. Wanneer u weet wáár u kunt besparen, is het slechts een fluitje van een cent.

  1. Korter douchen:
    Dit is misschien een open deur, maar wel de meest cruciale van alle tips. Als iedereen in het huis één minuut korter onder de douche staat, bespaart u al snel 6000 liter water. Zo kunt u tot 25 procent besparen op verwarmingskosten en het verbruik van water.
  2. Kies natuurlijke verzorgingsproducten:
    Denk eens na over wat er met het water gebeurt dat wegstroomt door uw doucheputje? Kies voor natuurlijke verzorgingsproducten. Dit maakt de waterreiniging een stuk eenvoudiger en daarmee ook duurzamer. Hetzelfde geldt voor uw schoonmaakproducten. Deze zitten vaak vol chemische, schadelijke stoffen.
  3. Een groen toilet:
    Gemiddeld spoelt u zo’n 6 keer per dag het toilet door. Dit komt neer op circa 19.000 liter (!) water per persoon per jaar. Kies voor een toilet met een keuzeknop voor een kleine of grote spoeling en een spoelonderbreker. Zo bespaart al snel 50 procent water.
  4. Slimme kranen:
    Hetzelfde geldt voor kranen. Kranen met een waterspaarstand verbruiken de helft minder water. Een kraan met ingebouwd filter voegt lucht toe aan de waterstraal met als effect een vollere straal, maar met minder water. Spaarzame kranen herkent u aan het Well klasse A.
  5. Kies voor een bad in plaats van een douche:
    Bij een gemiddelde douchebeurt verbruikt u zo’n 55 liter. Een vol bad gebruikt circa 110 liter water. Mocht u dus waarde hechten aan een lange opfrisbeurt, of lekker willen ontspannen, ga dan voor een bad in plaats van een douche.
  6. Ga voor een waterbesparende douchekop en douchethermostaat:
    Prefereert u een douche? Ook dan zijn er voldoende mogelijkheden om water te besparen. Kies voor een douchethermostaat, deze mengt het water direct op de juiste temperatuur. Zo verspilt u minder water. De waterbesparende douchekop is ook een uitkomst in de duurzame badkamer. Deze verbruikt zo’n 3,5 liter minder water per minuut.

Wilt u weten welke duurzame opties Paul Roescher biedt? Neem een kijkje in de showroom! Onze badkamerexperts kunnen u voorzien van deskundig advies.

 

Deel dit bericht


Stel uw vraag aan Annetta

Van dinsdag t/m zaterdag tijdens onze openingstijden zorgt Annetta ervoor dat uw vraag bij de juiste expert terecht komt!

Of maak een afspraak

Lees hier onze privacyverklaring


*Voor het beste resultaat zijn alle velden verplicht

95% beveelt Paul Roescher aan!

“Het grote voordeel van Roescher is dat alles onder één dak zit."

Lees het verhaal van deze klant

Paul Roescher

figure
Europa's grootste keus
17.500 m2 showroom
Altijd hoge kwaliteit